Glasbeni utrinki s Podloga z Mojco Bitenc in Simonom Dvoršakom

Glasbeni utrinki s Pogloda je prva v seriji kulturnih dogodkov, s katerimi želimo v Hiši Podlog/ Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem v objem navdihujoče narave kozjanskega vpeti še več kulturnih vsebin.

V sklopu našega prvega cikla Glasbeni utrinki s Podloga bomo v letošnjem letu pozornost namenili obeležitvi 100. obletnice smrti Josipa Ipavca. Prvi koncert, navdahnjen z delom Josipa Ipavca “Divja roža in bršljan” se nam bosta predstavila mednarodno uveljavljena sopranistka Mojca Bitenc in pianist ter dirigent Simon Dvoršak.

Sopranistka Mojca Bitenc je ena izmed najbolj mednarodno uveljavljenih in nastopajočih slovenskih pevk. Diplomiranka Akademije za glasbo, Univerze v Ljubljani, v razredu Barbare Jernejčič Fürst in podiplomskega študija zagrebške akademije za glasbo v razredu Vlatke Oršanić, je v zadnjih sezonah debitirala v številnih odmevnih vlogah, vključno z vlogo Tatjane (P. I. Čajkovski, Jevgenij Onjegin) na begijskem Zomeropera festivalu,  Almavivo (Mozartova Figarova svatba) in Micaële (G. Bizet, Carmen) na poletnem festivalu v Bregenzu.

Pianist in dirigent Simon Dvoršak je po končani srednji glasbeni šoli in gimnaziji v Celju najprej diplomiral  na Pedagoški fakulteti v Mariboru pod mentorstvom prof. Jožeta Fürsta in diplomirav na Akademijo za glasbo v Ljubljani v razredu maestra Marka Letonje. Kot dirigent redno sodeluje z orkestrom Slovenske filharmonje, orkestrom SNG Maribor, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija ter kot gostujoči dirigent z orkestri v Avstriji, Veliki Britaniji, na Hrvašem in v Romuniji.

Praktične informacije:

Dogodek bo potel v naravnem amfiteatru ob ribniku na posesti Hiše Podlog v soboto, 26. 6. 2021 ob 18. uri. Dogodek bo predstavljen v formatu »koncert na zalenici«, zato obiskovalcem svetujemo sproščeno obleko in obutev. Da bo izkušnja koncerta kar se le-da prijetna, bomo za obiskovalce priskrbel blazine in odeje za sedenje.

Vstop na dogodek je prost.

 

Organizator dogodka: Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti

Dogodek je mogoč s finančno podporo Občine Šentjur.

Date

Jun 26 2021
Expired!

Time

18:00 - 19:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Jun 26 2021
  • Time: 12:00 - 13:00

More Info

Facebook event
Hiša Podlog

Location

Hiša Podlog
Podlog pod Bohorjem 20, 3225 Planina pri Sevnici
Website
https://hisapodlog.si
Category
Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti

Organizer

Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti
Phone
+386 51 637 507
Email
info@hisapodlog.si
Website
http://www.hisapodlog.si
Facebook event
Top

Hiša Podlog - Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem,
vse pravice pridržan | alle Rechte vorbehalten | all rights reserved
©2020-2023
IMPRINT & PRIVACY POLICY
Website created by GIGA🌵CACTUS