Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Licia Calvi

»Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« je serija strokovnih predavanj s katerimi želimo v okviru Hiše Podlog / Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem aktivno prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks tudi v slovensko in predvsem širšo okolje Kozjanskega.

Osrednja tema tretjega predavanja, ki bo v torek, 30. novembra 2021 ob 17.30 uri bo »digitalizacija kulturne dediščine in priložnosti razvoja kreativnih vsebin v turizmu«, z gostjo dr. Licio Calvi.

Dr. Licia Calvi je profesorica in raziskovalka na Univerzi v Bredi, kjer s svojim znanstveno-raziskovalnim delom odstira razvoj muzejskih izkušenj ter uporabo digitalizacije pri aktualizacijo kulturne dediščine. V svojem delu pogosto eksperimentira z različnimi inovacijami, od virtualne realnosti, razširjene resničnosti in mešanih medijev. Veliko mednarodne pozornosti je požela s projektov »Becoming Vincent«, ki je bil nadgradnja projekta Van Gogh Oculus Rift v sklopu praznovanja Van Goghove obletnice v letu 2015. Licia Calvi je kot ekspertna raziskovalka tudi del projekta ‘SmartCulTour’, sofinanciranega s strani evropskega sklada Horizont 2020. Licia je prav tako so-avtorica in ko-kuratorka knjige v Springer seriji »Cultural Computing« (2018).

 

V sklopu štirih strokovnih predavanj pod tematskih imenom »Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« bomo tedensko prestavili vodilne evropske raziskovalce in eksperte, ki s svojim delovanjem širijo obstoječe okvirje znanj in praks v okvirju kulturne dediščine, turizma, inovacij in trajnostnega razvoja. V Hiši Podlog želimo z aktivnostmi našega posvetovalnega odbora pridonesti k prenosu novih znanj in kompetenc tudi v lokalni skupnosti in širši Kozjanski regiji, ki bodo pripomogla k nadaljnem ustvarjanju destinacije in trajnostnemu razvoju. Moderator dogodkov bo iniciator projekta in direktor Hiše Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, Matic Gajšek.

 

Praktične informacije:

Predavanja bodo potekala na spletni platformi Zoom v angleščini z uvodno in zaključno moderacijo v slovenščini. Po predavanju bodo eksperti prav tako dosegljivi za dodatna vprašanja občinstva. Participacija na dogodkih je brezplačna.

 

Organizator dogodka je Hiša Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, serija predavanj pa je mogoča s finančno pomočjo občine Šentjur.

 

Prihodnja predavanja:

Dr. Olga Kolokytha – Lokalna kulturna politika: Kulturna dediščina kot primer dobre prakse trajnostnega razvoja destinacij (torek, 7. 12. 2021 ob 17.30 uri)

 

Date

Nov 30 2021
Expired!

Time

17:30 - 18:45

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Nov 30 2021
  • Time: 11:30 - 12:45
Category
Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti

Organizer

Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti
Phone
+386 51 637 507
Email
info@hisapodlog.si
Website
http://www.hisapodlog.si
Povezava do platforme Zoom (geslo: hisapodlog)

Leave a Reply

Top

Hiša Podlog - Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem,
vse pravice pridržan | alle Rechte vorbehalten | all rights reserved
©2020-2023
IMPRINT & PRIVACY POLICY
Website created by GIGA🌵CACTUS