Dobrodošli Hiša Podlog

GLASBENI UTRINKI S PODLOGA 2021

Umetniška rezidenca


Umetniška rezidenca je v sredi delovanja Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem in umeščena v lokalno krajino deluje kot kulturno-umetniški povezovalec lokalne skupnosti s širšim mednarodnim okolje.

Think-tank


Dejavnosti think-tanka so usmerjene v razvoj in krepitev kompetenc ter znanj na področju kreativnega razvoja destinacij in trajnostnega razvoja podeželja v sožitju z naravno in kulturno dediščino.

Vpliv na lokalno okolje


Skozi sinergijo umetniško-izobraževalnih dejavnosti, Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem stremi k ustvarjanju pozitivnega vpliva na lokalno skupnost, od mreženja, priložnosti za mlade, kulturnega dialoga in krepitve lokalne identitete.

Hiša Podlog

Lokacija:
Podlog pod Bohorjem, Slovenija

Infrastruktura:
Stara kmečka domačija
Moderna re-interpretacija kmečke domačije

Okolica:
Visokodebelni sadovnjak starih drevesnih sort Kozjanske regije, obsežne travne površine in ribnik.

Od kulturne dediščine
do modernega udobja

Novice


»V objemu narave na posesti Hiše Podlog se je utrnil prvi glasbeni utrinek« (Glasbeni utrinki s Podloga s sopranistko Mojco Bitenc in pianistom Simonom Dvoršakom, 26. 6. 2021, v naravnem amfiteatru Hiše Podlog)

OBVESTILO ZA JAVNOST PO DOGODKU V soboto, 26. 6. 2021 smo v sklopu novo ustanovljene Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem ob praznovanju Ipavčevega leta pripravili prvi koncert na prostem, ki smo ga poimenovali »Glasbeni utrinki s Podloga«. Obeležujoč 100. obletnico smrti skladatelja dr. Josipa Ipavca sta se nam v intimnem ambientu naravnega amfiteatra na posesti…

Nadaljujte z branjem

»Glasbeni utrinki s Podloga s sopranistko Mojco Bitenc in pianistom Simonom Dvoršakom« (sobota, 26. 6. 2021 ob 18.00, v naravnem amfiteatru Hiše Podlog)

OBVESTILO ZA JAVNOST V soboto, 26. 6. 2021 v sklopu Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem ob praznovanju Ipavčevega leta pripravljamo prvi koncert na prostem, ki smo ga poimenovali »Glasbeni utrinki s Podloga«. Obeležujoč 100. obletnico smrti skladatelja dr. Josipa Ipavca se bosta tako v glasbenem utrinku predstavila izjemna slovenska sopranistka Mojca Bitenc ter pianist in…

Nadaljujte z branjem

Cikel pogovorov s slovenskimi skladatelji mlajše generacije (SIGIC)

SIGIC, Novice, 09.06.2021 Od Ipavčeve tradicije v svet se imenuje nov cikel pogovorov, ki nastaja v sklopu Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem. V četrtek, 17. 6. 2021 ob 18.00 bo na spletni platformi Zoom v sklopu Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem, ob praznovanju Ipavčevega leta, prvi v ciklu pogovorov s slovenskimi skladatelji mlajše generacije, ki so ga…

Nadaljujte z branjem

Trajnost

Hisa je zgrajena z upoštevanjem pasivnih standardov, v procesu gradnje pa je maksimizirana uporaba nizkoogljičnih materialov.

Trislojna zasteklitev pripomore k pasivnem sončnem dobičku.

Energetska samooskrba

Vgradnja solarnih panelov na južno ležečo streho omogoča energetsko samozadostnost.

Odprt plan z obsežno uporabo zasteklitve pa dodatno znižuje potrebo po umetni osvetlitvi.

Lokalni vir

Posest vključuje tudi zeliščni in zelenjavni vrt, in obsežen nasad sadnega drevja.

Ribnik pa vam omogoča lov domačih rib (krap).

Pristna narava
iz udobja
sodobnega
bivanja

Prihajajoči dogodki


No event found!

VEČ DOGODKOV

Naročite se na naš e-novičnik

Partnerstva


Apis mellifera carnica
MEDOKOŠT – Kozjansko, Slovenija

Projekt podpirajo


Mednarodni posvetovalni odbor


Gregor Deleja
Matic_Gajsek