Glasbeni utrinek s Podloga s Favozo

Po uspešni izvedbi “Glasbeni utrinki s Pogloda” v lanskem letu, v Hiši Podlog / Kulturni rezidenci Podlog pod Bohorjem tudi v letu 2022 pripravljamo še en večer glasbe v navdihujočem objemu narave kozjanskega. V prijetnem vzdušju naravnega amfiteatra ob ribniku se nam bo tako v soboto, 25. 6. 2022 predstavila vokalna zasedba FaVoZa, ki združuje sedanje in nekdanje dijake Gimnazije Celje – Center.

V sklopu cikla ‘Glasbeni utrinki s Podloga’ nam bodo člani FaVoZe v letošnjem letu pričarali sproščen večer vokalne glasbe. V objemu narave bodo tako zazvenele melodije klasičnega vokalnega repertoarja, bogate zakladnice ljudske glasbe in seveda tudi nekaj popularnejših del iz domače in tuje glasbene zakladnice.

O vokalni zasedbi FaVoZi

FaVoZa – Fa(ntovska)Vo(kalna)Za(sedba) je najmlajši izmed treh vokalnih sestavov na Gimnaziji Celje – Center, kjer so tradicionalni dekliški sestav leta 2006 prvič dopolnili tudi fantje – zasedba Oktet 9, ki je leta 2009 dobila tudi svoj uradni podmladek – FaVoZo, ki jo vodi prof. Gregor Deleja.

Zasedba se lahko v skoraj 13. letih dolgi tradiciji petja pohvali z izjemno pestro koncertno in projektno dejavnostjo ter dosežki na festivalih in tekmovanjih doma in v tujini. Maja 2011 so fantje osvojili 1. mesto v kategoriji ruske pesmi na festivalu Krilate gugalnice na Bledu, nekaj mesecev kasneje pa so se podali tudi na prvo mednarodno turnejo na Malto in na tamkajšnjem tekmovanju osvojila 1. mesto v kategoriji enakoglasne mladinske zasedbe. Leta 2012 so sodelovali na festivalu ZpivejFest v moravskem mestu Vyškov (Češka) in na regijskem tekmovanju Sozvočenja osvojili kar dve nagradi. Junija 2013 se je zasedba podala na turnejo ob Dnevu državnosti k slovenskim društvom v Bosno in Hercegovino, leto dni kasneje so skupaj z dekleti in instrumentalno zasedbo The Šlagers obiskali Srbijo (Zrenjanin, Subotica) in Avstrijo (Lienz), februarja 2015 so se mudili na kratki turneji v Pulju (Hrvaška), oktobra pa so na Mednarodnem zborovskem tekmovanju Malta 2015 osvojili 1. mesto v kategoriji enakoglasne mladinske zasedbe. Leta 2016 so junija koncertirali v srbski Subotici, leta 2017 v Trstu (februar) in Neumu (junij), leta 2018 so sezono zaključili s poletno turnejo v Sarajevo, Kakanj in Banja Luko, julija 2019 pa s turnejo v Sombor, Novi Sad in Beograd. V sezoni 2018/2019 so nastopili na več kot 20 nastopih in koncertih po celi Sloveniji, septembra 2019 so obiskali Termin, decembra pa madžarski Sezged. Januarja 2020 je zasedba z velikim koncertom v celjskem Narodnem domu proslavila svojo 10. obletnico – ob takratnih pevcih je na oder stopilo še 74 (od skupno 102) nekdanjih pevcev FaVoZe. Repertoar zasedbe je pester in obsega tako dela klasične in ljudske glasbe z domače in tuje zakladnice glasbe kakor tudi popularnejša dela.

 

Praktične informacije:
Dogodek bo potekal v naravnem amfiteatru ob ribniku na posesti Hiše Podlog v soboto, 25. 6. 2022 ob 17. uri (Podlog pod Bohorjem 20, 3225 Planina pri Sevnici). Dogodek bo predstavljen v formatu »koncert na zalenici«, zato obiskovalcem svetujemo sproščeno obleko in obutev. Da bo izkušnja koncerta kar se le-da prijetna, bomo za obiskovalce priskrbeli blazine in odeje za sedenje.

Vstop na dogodek je prost.

Organizator dogodka: Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti

Dogodek je mogoč s finančno podporo Občine Šentjur in je del Šentjurskega poletja 2022.

 

Date

Jun 25 2022
Expired!

Time

17:00 - 18:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Jun 25 2022
  • Time: 11:00 - 12:00

More Info

Facebook event
Hiša Podlog

Location

Hiša Podlog
Podlog pod Bohorjem 20, 3225 Planina pri Sevnici
Website
https://hisapodlog.si
Category
Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti

Organizer

Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti
Phone
+386 51 637 507
Email
info@hisapodlog.si
Website
http://www.hisapodlog.si
Facebook event
Top

Hiša Podlog - Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem,
vse pravice pridržan | alle Rechte vorbehalten | all rights reserved
©2020-2023
IMPRINT & PRIVACY POLICY
Website created by GIGA🌵CACTUS