Glasbeni utrinki s Podloga s Sonc kvartetom

Po uspešni izvedbi prvega koncerta v Hiši Podlog / Kulturni rezidenci Podlog pod Bohorjem pripravljamo še en večer glasbe, ki jih predstavljamo v seriji ‘Glasbeni utrinki s Podloga‘. V objemu navdihujoče narave kozjanskega in prijetnega amfiteatra ob ribniku se nam bo tako z godalnim kvartetom predstavila mednarodno uveljavljena violinistka Tanja Sonc.
V sklopu cikla ‘Glasbeni utrinki s Podloga’ v letošnjem letu posebno pozornost namenjamo obeležitvi 100. obletnice smrti Josipa Ipavca. Če je bil prvi koncert navdahnjen s samospevom Josipa Ipavca “Divja roža in bršljan” pa bomo z drugim koncertom posebno pozornost posvečili nečakinjam Benjamina in Gustava Ipavca, ki so sestavljale godalni kvartet Čampa. Nečakinje Marija, Amalija in Fani so skupaj z Marianno Gallowitsch kot kvartet tako uspešno koncertirale širom Avstro-Ogrske in med drugim debitirale tudi v prestižni dunajski koncertni dvorani Musikverein. Tanja Sonc nam bo tako z godalnim kvartetom predstavila priljubljeno delo Benjamina Ipavca Serenada za godala (priredba za godalni kvartet) in Dvořákov godalni kvartet št. 12 v F-duru, op. 96 “Ameriški”.

O violinistki Tanji Sonc
Tanja Sonc je ena izmed najbolj mednarodno profiliranih slovenskih violinistk. Po študiju z Primožem Novšakom v Ljubljani je svoje izobraževanje nadaljevala na prestižni univerzi Mozarteum v Salzburgu in kasneje na Univerzi za umetnost v Zürichu. Tanja je med številnimi odlikami bila zmagovalka prestižnega Brahmsovega tekmovanja v letu 2011, kot solistka pa se je prestavila z orkestri Slovenske filharmonike, Züriškim komornim orkestron, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, komornim godalnim orkestrom SF, orkestrom hrvaške radiotelevizije ter drugimi. Leta 2016 je prav tako ustanovila komorni festival ‘Sonc Festival’ v rodnih Radečah. Tanja Sonc igra na violino Jeana Baptista Vuillaumea.

Godalni kvartet sestavljajo
Tanja Sonc, violina
Manca Rupnik, violina
Gea Pantner, viola
Maruša Bogataj, violončelo

Praktične informacije:
Dogodek bo potekal v naravnem amfiteatru ob ribniku na posesti Hiše Podlog v soboto, 7. 8. 2021 ob 18. uri (Podlog pod Bohorjem 20, 3225 Planina pri Sevnici). Dogodek bo predstavljen v formatu »koncert na zalenici«, zato obiskovalcem svetujemo sproščeno obleko in obutev. Da bo izkušnja koncerta kar se le-da prijetna, bomo za obiskovalce priskrbeli blazine in odeje za sedenje.
Vstop na dogodek je prost.

 

Organizator dogodka: Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti

Dogodek je mogoč s finančno podporo Občine Šentjur in je del Šentjurskega poletja 2021.

 

Date

Avg 07 2021
Expired!

Time

18:00 - 19:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Avg 07 2021
  • Time: 12:00 - 13:00

More Info

Facebook event
Hiša Podlog

Location

Hiša Podlog
Podlog pod Bohorjem 20, 3225 Planina pri Sevnici
Website
https://hisapodlog.si
Category
Facebook event
Top

Hiša Podlog - Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem,
vse pravice pridržan | alle Rechte vorbehalten | all rights reserved
©2020-2023
IMPRINT & PRIVACY POLICY
Website created by GIGA🌵CACTUS