Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Greg Richards

»Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« je serija strokovnih predavanj s katerimi želimo v okviru Hiše Podlog / Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem aktivno prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks tudi v slovensko in predvsem širšo okolje Kozjanskega.

Osrednja tema prvega predavanja, ki bo v torek, 16. novembra 2021 ob 17.30 uri bo »tranzicija v turizem kreativnosti in razvijanje trajnostnih destinacij«, z osrednjim gostom dr. Gregom Richardsom.

Dr. Greg Richards je professor s specializacijo teme Ustvarjanja destinacij in dogodkov na Univerzi v Bredi ter profesor Leisure studies na Univerzi v Tilburgu, Nizozemska. Poleg aktivnega akademskega dela je dr. Richards aktivno vpleten v številne raziskovalno-svetovalne projekte za nacionalne vlade, turistične organizacije, mesta, evropske iniciative (Evropska prestopnica kulture) in regije, ki svojo pozornost usmerjajo v ustvarjanje (kreativnih) destinacij. Med najbolj odmevnimi publikacijami dr. Richardsa so ‘Tourism, Creativity and Development’ (2010), ‘Reinventing the Local in Tourism’ (2016), ‘SAGE Handbook of New Urban Studies’ (2017), ‘Small Cities with Big Dreams’ (2019) in ‘Rethinking Cultural Tourism’ (2021).

 

V sklopu štirih strokovnih predavanj pod tematskih imenom »Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« bomo tedensko prestavili vodilne evropske raziskovalce in eksperte, ki s svojim delovanjem širijo obstoječe okvirje znanj in praks v okvirju kulturne dediščine, turizma, inovacij in trajnostnega razvoja. V Hiši Podlog želimo z aktivnostmi našega posvetovalnega odbora pridonesti k prenosu novih znanj in kompetenc tudi v lokalni skupnosti in širši Kozjanski regiji, ki bodo pripomogla k nadaljnem ustvarjanju destinacije in trajnostnemu razvoju. Moderator dogodkov bo iniciator projekta in direktor Hiše Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, Matic Gajšek.

 

Praktične informacije:

Predavanja bodo potekala na spletni platformi Zoom v angleščini z uvodno in zaključno moderacijo v slovenščini. Po predavanju bodo eksperti prav tako dosegljivi za dodatna vprašanja občinstva. Participacija na dogodkih je brezplačna.

 

Organizator dogodka je Hiša Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, serija predavanj pa je mogoča s finančno pomočjo občine Šentjur.

 

Prihodnja predavanja:

Cristina da Milano – Kulturna dediščina kot strateška priložnost za razvoj destinacij in občinstva (torek, 23. 11. 2021 ob 17.30 uri)

Dr. Licia Calvi – Digitalizacija kulturne dediščine in priložnosti razvoja kreativnih vsebin v turizmu (torek, 30. 11. 2021 ob 17.30 uri)

Dr. Olga Kolokytha – Lokalna kulturna politika: Kulturna dediščina kot primer dobre prakse trajnostnega razvoja destinacij (torek, 7. 12. 2021 ob 17.30 uri)

 

Date

Nov 16 2021
Expired!

Time

17:30 - 18:45

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Nov 16 2021
  • Time: 11:30 - 12:45
Category
Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti

Organizer

Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, zavod za kulturne aktivnosti
Phone
+386 51 637 507
Email
info@hisapodlog.si
Website
http://www.hisapodlog.si
Povezava do platforme Zoom (geslo: hisapodlog)

Leave a Reply

Top

Hiša Podlog - Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem,
vse pravice pridržan | alle Rechte vorbehalten | all rights reserved
©2020-2022
IMPRINT & PRIVACY POLICY
Website created by GIGA🌵CACTUS